Som små lamm ! 29 maj 2009

Hej alla !
Idag har jag och min vän Malte inte gjort husse i huset glad. Förra året köpte han ett nytt äppelträd... ni anar vartåt det lutar va??
- Vad konstigt äppelträdet ser ut..säger den äldre dottern. Helt kalt nedtill men de utblommade delarna upptill var kvar.
I ren förtvivlan och ilska sliter husse av trädet mittitu och deklarerar hur onödigt det är att plantera nytt med getter  i hushållet..  Men efter en stund har ilskan lagt sig, och när vi tittar närmare på trädet kommer nya bladskott upp på stammen, så Kanske, kanske tar det sig efter en rejäl beskäring....som kanske gör gott vem vet?!!!
Det hann i allafall blomma vackert en första vår.
Trots husses ilska somnade vi iallafall som små lamm i hagen på kvällen....och var så snälla och kelsjuka dagen efter.....en get förstår nog mer än vad många tror...


OPS: Inte vårat träd !  


På rymmen . 27 maj 2009

Hej alla!
Idag var jag och min vän Malte på rymmen!
Fast inte så långt bort. Vi hade bara smitit ut några meter från vår hage. Vi stannade vid rabarberna. Bladen där är delikata.! Mums.!! Fast efter 11-12 tuggor blev vi upptäckta av mamman i huset .... hon skulle ut med hunden. Pyttsan också!
Men vi fick fortsätta att äta utanför hagen,  under tillsyn...Här är vi ..... jag , Balder , har tatt` mig ett sotbad .... väldigt skönt!!
I den f.d majbrasan. Det blåser friskt idag, så det är väl lite lä här,  hoppas jag.

Kanske en ny kompis i hagen vore nåt;


En kruk-gumma......vilken häftig!!

Lupinängen 25 maj 2009

Hej!
Idag var jag och min vän Malte ute på lupinängen.
Det var både gott och roligt!!
Oj! Undrar om Malte hittade nåt gott.....Måste se efter!!!!

En get har också känslor 24 maj 2009

Hej alla!
Insåg idag att inte bara människor och hundar vill ha egna bloggar....även en get kanske har något att dela med sig av..
Gete´bra ide, Bor i en liten hage med min vän Malte även han get. Vi är två utrotningshotade artfränder. Göingegetter.
Bor med en familj, både vuxna och barn i en liten by i Västmanland.  Här har jag bott sen ett år tillbaka, anlände hit i en hästtransport...
Malte, som redan bott här fick en ny vän sedan hans förra dött en för tidig död....


Dax för knäckebröd

Oj vad spännande.!!  Här är barnen från "familjen annorlunda "och hälsar på!!

Idag regnar det,men vi getter är ändå ute och hoppas på lite godsaker som knäckebröd och äpple.  Så fort ytterdörren slår igen....bräker vi.  - här är vi!!
Ibland får vi promenera i skogen....med Cissi den största djurvännen i familjen. Då följer även hunden och katterna med. Lite löjliga ser vi ut där vi kommer på rad, men härligt är det.!!

Det är härligt med lite frihet.......Vi älskar att knapra på grenar, bladen är förstås godast, men även barken går i vid brist på annat.
RSS 2.0